Jak správně navrhnout zařízení kavárny

Jak správně navrhnout zařízení kavárny

Kavárny a interiérový design k sobě neodmyslitelně patří. Mladá generace se před návštěvou nové kavárny podívá na její fotky na Instagramu nebo na Facebooku. Mít skvělý interiér kavárny

je tak v dnešní době nutností k úspěchu daného podniku.

Zákazník kavárny se liší od hosta restaurace. Cílová skupina sice existuje, ale je proměnlivá. Do kavárny přichází lidi za zážitkem. Někdo si chce popovídat nad šálkem kávy s kamarádkou, někdo do kavárny vyrazí na rande a někdo si chce třeba vychutnat kávu u knížky. Design interiéru kavárny určuje, jak lidé na kavárnu reagují.

Koncepce interiéru, barvy stěn, design stolů a židlí, osvětlení a hudba – všechny tyto faktory určují,

jak lidé vaši kavárnu vnímají a jak v ní tráví čas. Průzkumy spokojenosti zjistily, že pokud jde o kavárny, hosté kladou větší důraz na skvělý zážitek než jen na dobrou kávu. Design interiéru kavárny tak hraje velmi důležitou roli.

Barvy, které použijete, světla, která nainstalujete, hudba, kterou pustíte a nábytek, kterým kavárnu vybavíte, to vše vytvoří celkovou náladu podniku.

Barvy v designu restaurace

Pokud poskytnete minimální počet míst k sezení, nepohodlné židle nebo ostřejší barvy, jako je červená nebo žlutá, vyvolá to u zákazníků nutkání rychle se najíst a odejít. Naopak pastelové barvy, relaxační hudba, dřevěný nábytek, pohovky nebo pohodlná křesla přimějí zákazníky zůstat delší dobu.

Koncept (nejen) interiéru

První věc, kterou musíte zvážit před plánováním designu interiéru kavárny, je koncept.

Jaký typ kavárny chcete vlastně provozovat, jaké budou ceny, jaký druh kávy budete podávat?

Na všechny tyto otázky si zkuste odpovědět. Také je potřeba znát, zda budete přátelskou kavárnou

v sousedství, komerční kavárnou střední cenové kategorie, kavárnou v blízkosti univerzitního kampusu, nebo špičkovou kavárnou v nóbl ulici.

Od konceptu k atmosféře

Jakmile znáte svůj koncept, přichází na řadu atmosféra, kterou chcete vytvořit. Ta závisí na čtyřech hlavních faktorech – na barvách, osvětlení, akustice a nakonec i na vůni ve vaší kavárně. Každý z nich ovlivňuje psychologii vašich zákazníků jinak. Skvělý návrh interiéru kavárny je takový, který zohledňuje účinek každého prvku. Takové navrhujeme v No Limits Design. Barvy ve vaší kavárně budou tím prvním, čeho si zákazníci všimnou, a jsou nedílnou součástí designu kavárny. Zvolte zajímavou a příjemnou kombinaci jemných barev. Také zvuk v nás dokáže vyvolat různé emoce. Proto je akustika zásadním prvkem interiéru restaurační kavárny. Kavárny musí mít určitou míru domáckého prostředí, aby se v nich zákazníci cítili příjemně a chtěli se vracet.

Post a Comment

en_GB