Jak správně navrhnout recepci do hotelu

Jak správně navrhnout recepci do hotelu

V naší nové sérii článků se budeme věnovat hotelovému prostředí. Zaměříme se na interiér hotelů

a první článek věnujeme recepci. Místu, kam hosté zavítají nejdříve. A začneme citátem, který jasně říká to nejdůležitější pro hotelový provoz. „Nikdy nemáš druhou příležitost udělat první dojem.“

Napsal ho polský spisovatel Andrzej Sapkowski a my se jím bezezbytku řídíme.

Recepce je brána do vašeho světa

Vzhledem recepce můžete na hosty zapůsobit. Její interiér reprezentuje celý hotel a přináší hostům představu o tom, co mohou od pobytu očekávat. Promyšlený design recepce navíc pomáhá zefektivnit check-in i check-out. Klíčové momenty, které si host pamatuje, které znamenají plus nebo mínus,

pět hvězdiček, nebo čtyři hvězdičky na Google. Nepodceňujte recepci: je to pomyslná brána do světa vašeho hotelového konceptu.

Space plan a 3D vizualizace

Nejdříve si ujasněte své potřeby, preference a finanční možnosti. Na základě těchto informací pro vás naši odborníci mohou navrhnout nejprve prostorové uspořádání a následně i podrobnou 3D vizualizaci.​ Recepce může být několik dřevěných palet, stlučených dohromady anebo corianová designová vesmírná loď, na které pluje ta nejkrásnější recepční na světě. Přesně to jsou dva póly,

kde se hotelová recepce může pohybovat. My v No Limits Design žádné palety dohromady nestloukáme a hledáme designové krásná a cenově optimální řešení hotelových recepcí.

Vítejte na naší recepci.

Přehledné uspořádání

Díky 3D vizualizaci dosáhnete toho, aby pohyb po vstupní hale nebo lobby byl co nejjednodušší

a nejpřehlednější. A to už ve fázi před samotnou realizací hotelové recepce. Jak správně navrhnout fungující hotelovou recepci? Není to úplně jednoduché zadání a rozhodně se nevyplatí svěřit to někomu, kdo nemá zkušenosti s navrhováním hotelové recepce. Tady je několik tipů z praxe.

Na hotelové recepci by mělo být zřetelně vidět, kde se nachází hlavní prostor. Kam po vstupu navigujete hosty tak, aby se necítili zmatení a ztracení.

Jak vybrat správný recepční pult

Ústředním bodem hotelové haly je recepční pult. Jeho výběru je proto třeba věnovat pozornost a péči. Kromě stylu, který by měl odpovídat celkovému vzhledu hotelu, je nutné dbát také na oční kontakt zákazníka hotelu s recepčním personálem. A pak samozřejmě přístupnost. Recepce je místo, kde váš host stráví prvních pár minut pobytu. Tady se buď zamiluje, nebo ho bude špatně navržená hrana desky tlačit do lokte… No prostě na tomto pultu začíná váš hotelový úspěch. Recepce v hotelovém lobby je jako koráb na rozbouřeném moři, kam přistává váš host. Chce mít jistotu, že zvolil správně. Chce krásnou recepci. Chce se opřít. Takže opřete se s našimi designéry do toho a pojďme společně navrhnout tu nejlepší recepci. 

Zvolte vhodné barvy

Barva nás v místnosti často zaujme jako první. Vezměte v úvahu psychologii barev. Její vliv na hotelové hosty. Některé barvy na nás působí aktivizačně, jiné nás naopak spíše zklidňují. Věděli jste, že některé barvy vyvolávají dokonce chuť k jídlu?

Při kombinování barev je důležité, aby byl celkový dojem harmonický. V jednom prostoru dobře vyniknou maximálně tři barvy a nejlepší dojem vyvolají, když se objeví víckrát, a to třeba i v různé intenzitě.

Hra se světlem

Světlo vytváří atmosféru místnosti. Osvětlení se může a podle nás by se i mělo stát ústředním prvkem designu recepce. Měkké a teplé osvětlení pomůže osvětlit prostor bez oken. Pokud má vaše recepce přirozené světlo, rozmístěte nábytek tak, aby dovnitř pronikalo co nejvíce slunečního světla.

Chcete recepci, která okouzlí a zaujme vaše hosty? Umíme ji navrhnout. Umíme ji spočítat. A umíme těch prvních „pět minut hosta“ vymyslet tak, že vás i vaše hosty bude hodně bavit. Zeptejte se nás,

jak správně navrhnout hotelovou recepci. 

Post a Comment

en_GB