Home office a domácí práce

Home office a domácí práce

Máme za sebou více než rok práce z domácího prostředí a podle zkušeností prakticky všech se svět kancelářské práce výrazně mění. Jak říkají nejnovější studie, jsou různé formy vzdálené spolupráce jedním z nejvýznamnějších trendů, které budou hýbat světem pracovního prostředí v následujících letech. Nejen kvůli pandemii covid-19, ale i díky úsporám, které firmy potřebují a chtějí generovat, se home office a další formy „mimo-kancelářské“ práce budou dál rozvíjet.

Za poslední dva roky jsme svědky situace, kdy firmy chtějí ušetřit. Prostě své zaměstnance vybaví například výškově stavitelnými stoly, kvalitními kancelářskými židlemi a rameny na monitory, zařídí jim rychlé připojení na internet a nechají je pracovat v režimu home office.

Je jasné, že všichni, kdo dnes pracují v kancelářích, budou na home office trávit mnohem více času, než byli zvyklí. Přitom by zaměstnavatel, který ušetří za pronájem kancelářských prostor, měl investovat právě do kvalitního vybavení pro práci z domu. Téma zdravého pracovního prostředí proměnila pandemie covid-19 doslova ze dne na den v téma home office.

Jak by měla vypadat vaše home office práce

Především je potřeba pracoviště vybavit kvalitní ergonomickou židlí, v ideálním případě výškově nastavitelným pracovním stolem a externím monitorem na ramenu. To jsou řekněme základní a nezbytné prvky, na kterých stojí home office. Vaše kancelář doma.

Začněte pořádnou židlí a nepodceňujte její význam, protože dobrá kancelářská židle při dlouhodobém sezení poskytuje kvalitní oporu vašim zádům a rukám. Tento typ práce podporuje zdravou a ergonomickou práci. Dostupné studie uvádějí, že při sit-stand režimu má 71 % zaměstnanců lepší pocit, cítí se zdravěji a až 46 % z nich produktivněji.

Flow v home office

„Ideální stav, který při práci může nastat, se nazývá flow, je to moment, kdy jste naprosto pohlceni svojí prací, a v tomto okamžiku je zbytečné se bavit o produktivitě zaměstnance. Víc, než flow totiž nastat nemůže,“ vysvětluje konzultant Ivo Hrdina ze společnosti JuiceUp. V kontextu toho je pracovní prostředí a vybavení vaší kanceláře nutné vytvořit tak, aby ve vás vzbuzovalo právě tento flow stav: pohlcení, kdy vás práce baví a chcete v ní pokračovat. To se samozřejmě v home office nestane, pokud vám za zády pobíhají dvě děti, pere pračka a vaří se oběd na sporáku. Vaše potřeby se musejí promítnout i do vybavení domácí kanceláře: nejen stůl, židle, rameno a monitor, ale i další drobnosti, jako jsou květiny, správné světlo (nezapomínejte na lampu na stole!).

Náš tip

V No Limits Design vám rádi poradíme s vhodným výběrem a konfigurací vašeho domácího pracoviště. Umíme připravit nejen velké kanceláře, ale správné a kvalitní prostředí vaší home office. Zastupujeme renomované firmyQuadrifoglio, Profim, Maro a MDD, v jejichž sortimentu naleznete kvalitní kancelářské stoly, nejen klasické, ale i výškově stavitelné. Kontaktujte nás a pojďme společně navrhnout vaši domácí kancelář v dokonalém provedení.

Categories: Offices

Comment (1)

  1. Mark

    at September 11, 2022

    Thanks for your blog, nice to read. Do not stop.

Post a Comment

en_GB