Jak správně vybrat kancelářskou židli

Jak správně vybrat kancelářskou židli

Pracujete z domova? U jídelního stolu a nepohodlné tvrdé židle? Jistě nejste jediní. Pokud ale čtete náš blog No limits design, vydali jste se na cestu za lepším a zdravějším sezením. Rádi vám poradíme, jak vybrat tu nejlepší kancelářskou židli.

Mnoho lidí výběr kancelářské židle podceňuje a dělají tak základní chybu, kdy namísto ergonomického a promyšleného sezení volí nejlevnější dostupnou možnost. Chyba je to nejen proto, že levnější produkty bude třeba rychleji nahradit, ale zejména proto, že špatná židle může způsobit nižší produktivitu práce, ale i zcela konkrétní zdravotní problémy. Všichni prací trávíme hodně času a proto, je důležité vybrat tu nejlepší možnou. Jak ji vybrat?

Správná opora zad

Ergonomické židle nabízí spoustu různých vychytávek. Soustřeďte se ale hlavně na systémy opory zad. Dejte přednost těm, které nabízí více bodů opěry – jen tak vám židle může zaručit pohodlí. Hledejte židli s možností polohování, oporou bederní páteře a výškově nastavitelnou opěrkou zad. Ze zdravotního hlediska jsou lepší židle s plnou opěrkou zad, která zaručí správnou polohu sezení.

Zakulacená hrana sedáku

Všimli jste si, že kvalitní židle mají zakulacení hrany sedáku? V angličtině se pro takový sedák používá termín „waterfall“, protože připomíná padající vodu z hrany skály. Zde se ale nejedná pouze o estetický prvek. Zakulacená hrana sedáku vám napomáhá udržet si správnou polohu sezení, ulevuje tlaku na kolena a spodní stranu stehen a zlepšuje průtok krve v dolních končetinách.

Prodyšné materiály

Na kancelářských židlí sedíme klidně několik hodin v kuse, a proto je klíčové mít židli vyrobenou z prodyšných materiálů. Ty zvyšují proudění vzduchu v sedáku i opěrce a zaručují, že židle nebude nepříjemně teplá. To je důležité zejména v horkých letních dnech.

Nastavitelné opěrky a další části

Správně nastavené opěrky poskytují odpočinek pro ruce a úlevu pro ramena. Obecně se dá říct, že čím více prvků židle si můžete nastavit sobě na míru, tím lépe. Různí lidé jsou jinak vysocí, těžcí a mají jiné proporce postavy. Uvědomujeme si, že jedna židle nemůže vyhovovat všem, proto v našich realizacích potkáte jen kvalitní a nastavitelné sezení. 

Možná zoufáte, že tu správnou židli nikdy nevyberte. Ale nebojte, základem je nešetřit na kvalitě a vybrat takovou, která vám bude skutečně vyhovovat. Potřebujete pomoci s výběrem kancelářské židle? Kontaktujte nás!

Categories: Kanceláře
cs_CZ